Defibrillátorok


PowerPoint bemutató letöltése »

Cégünk termékpalettáján két gyártó defibrillátorai találhatók meg. A hirtelen szívhalál miatt nyugaton már rendszeresítik az automata és félautomata defibrillátorokat a több száz főt foglalkoztató munkahelyeken. A munkahelyi halálesetek csaknem 15 %-át a hírtelen szívhalál okozza. Egy azonnali, defibrillátorral történő beavatkozás egy olyan ember életét mentheti meg, akinek a készülék nélküli túlélési esélye 10 % alatti lenne. Ezen termékekkel nem hozzáértő emberek is életeteket menthetnek egy rövid képzés elvégzése után.

Életmentés a munkahelyen - CELERUS PROGRAM

"Az életmentés a munkahelyen  automata defibrillátorral"  programjaink a következőket nyújtják Önnek:

 • Teljes körű programok a tervezéstől a helyszíni segítségnyújtásig
 • Az iparág legjobb termékeit eszközeit és technológiáit
 • Készségszintű felkészültség munkatársai részére ami megfizethetetlen egy életmentés során

Termékek:

G3 automata defibrillátor / gyártó: Cardiac Sience
G3 félautomata defibrillátor / gyártó: Cardiac Sience
iPad félautomata defibrillátor / gyártó: CU Medical

Miért szükségesek ezek az eszközök - Hirtelen szívhalál

Hazánkban évente 20-25 ezer ember hal meg hirtelen szívmegállásban, ez naponta 60-70 embert jelent, azaz Magyarországon minden 30. percben meghal valaki kórházon kívül hirtelen szívhalálban. A betegek 20-30 %-a nyilvános helyen lesz rosszul, túlélési esélyeik ez esetben nem túl kecsegtetők, hisz újraélesztésükre az első tíz percben van a legnagyobb esély.
A hirtelen szívhalál hátterében, az esetek többségében (70%) a kamrai ritmuszavar, ún. kamrafibrilláció áll. Az említett kamrai ritmuszavar esetén a kamra falában található izomsejtek működése nem összehangolt, melynek következtében nincs hatékony összehúzódás, tehát vérkeringés. A kamrafibrilláció felléptétől számított 5 percen belül még valószínűleg maradandó károsodás nélkül visszafordítható a folyamat, 10 perc után a túlélés esélye már minimális. Egészen 1960-ig számtalan szívmasszázs-technikai próbálkozás, elgondolás volt, köztük a nyílt szívmasszázs. 1960 óta (Safar) terjedt el a ma is használatos mellkasi kompresszió.
Az újraélesztés sikerét a gyors felismerés, hamar megkezdett újraélesztés, illetve a minél gyorsabban rendelkezésre álló defibrillátor készülék jelenti. Ugyanis a leggyakoribb keringésmegállási forma, tehát a kamrafibrilláció néhány percen belül leadott elektromos ütéssel megállítható. A meghatározott erejű (200-360 J) és lefutású elektromos ütés ugyanis egy külső egyidejű repolarizációnak felel meg. Célja, hogy az ütést követő ún. elektromos csendben a szív saját ingerületvezető rendszere aktiválódik és beindul a saját, normál ingerképzés. Ennek sikeréhez nagy mennyiségű foszfát szükséges, melynek mennyisége a kamrafibrilláció alatt igen gyorsan fogy, tehát az idő múlásával gyorsan csökken a defibrillálhatóság esélye is. A mentőorvosi gyakorlatban rendszeresített a defibrillátor készülék. Ápolói és laikus segélynyújtói gyakorlatban jól alkalmazható az ún. félautomata defibrillátor, amely pár éve már hazánkban is hozzáférhető. Jelentősége, hogy nemcsak orvosok használhatják, EKG-ismeret nem szükséges hozzá, kezelése rendkívül egyszerű.
Az Országos Mentőszolgálat orvos nélküli mentőautói közül jelenleg 140 mentőkocsi van felszerelve félautomata defibrillátorral, de a fővárosi tűzoltóság egyes gépkocsijain is megtalálható. Társadalmi kezdeményezés született, hogy félautomata defibrillátorral szereljék fel a tömegközlekedési eszközöket, önkormányzati hivatalokat, bevásárlóközpontokat stb. Természetesen a defibrillátor használatához nélkülözhetetlen bizonyos szintű elsősegélynyújtói és újraélesztési ismeret. Elképzelések szerint a gépjárművezetői egészségügyi vizsga tananyagába illeszkedne a félautomata defibrillátor használatának elmélete és gyakorlata.
Hazai viszonyok közt a komplex újraélesztés egy 30 órás tanfolyam keretében elsajátítható, míg a félautomata defibrillátor használatát 2 óra alatt lehet megtanulni.

Betegvizsgálat

Első teendőnk a gyors betegvizsgálat (eszméletlenség, légzés, keringésvizsgálat) az általános betegvizsgálati szabályok szerint.

1. Eszméletlenség vizsgálata: megszólítás, megrázás.


2. Légzés vizsgálata: hármas érzékeléssel. A légutak ellenőrzése után a beteg fejét hátraszegjük, fülünket az orrnyílása elé helyezzük, halljuk, érezzük az áramló levegőt, szemünkkel vizsgáljuk a mellkas mozgását. Ld. alsó kép.

Keringés vizsgálata: a nyaki ütőér tapintását csak tapasztalt ember végezze, helyette indirekt jelek figyelése - mozgás, nyelés, köhögés, légzés.
Amennyiben eszméletlen betegről van szó, akinek van légzése és keringése, akkor a légutak biztosítása szükséges. Ennek legegyszerűbb módja a stabil oldalfektetés.
Ha légzés nem észlelhető, és nem áll rendelkezésre félautomata defibrillátor, el kell kezdeni az alapfokú újraélesztést.


 

G3 AUTOMATA DEFIBRILLÁTOR

 • Teljesen automata folyamat. Automatikusan elvégzi az EKG-t elemzi és ha szükséges elvégzi a sokkot 96 %-os hatékonysággal.
 • A levédett Rescue ReadyR technólogia naponta elvégzi a software , az akkumulátor és az elektródák tesztjét.
 • Konfigurálható bifázikus energiaprotokoll.
 • A nonpolarizált elektróda lehetővé teszi, hogy az elektródák polaritását a felhelyezésnél nem kell figyelembe venni.
 • RythmxR analízis software 1 percen belül elvégzi az EKG-t és elvégzi a szükséges sokkot.
 • Az első 4 éves teljes garanciával rendelkező akkumulátor 300 sokkra képes.

G3 FÉLAUTOMATA DEFIBRILLÁTOR

 • Egyszerű használat, összesen egy nyomógombbal.
 • A Rescue ReadyR technológia magában foglalja a részleges energiatesztet és a heti teljes tesztet.
 • Kíváló jól hallható hangutasítások segítik az elsősegély-nyújtó munkáját.
 • Kis súlyú jól kezelhető forma.
 • Szinkronizált sokk.
 • Non polarizált elektródák.i-PAD NF 1200 FÉLAUTOMATA DEFIBRILLÁTOR

Az i-PAD egy félautomata, külső defibrillációs készülék, amelyet minimális képzéssel lehet használni. Egyszerű és egyértemü hangutasításokat és jelzéseket ad, hogy a mentés is egyszerű legyen. Könnyű és akkumulátorral táplált a maximális hordozhatóságért.

Az i-PAD kamrai fibrilláció (VF) és gyors kamrai tachycardia kezelésére alkalmas. Ez a kettő a hirtelen szívleállás (Sudden Cardiac Arrest - SCA) legfőbb okai. SCA esetében az áldozat szíve hirtelen leáll a pumpálással. Ez bármilyen korosztálynál felléphet, mindenféle előjel nélkül. Az egyetlen hatékony kezelési mód ebben az esetben a hirtelen defibrillációs sokk alkalmazása.

Mérete:
(70 mm magasság X 220 mm szélesség X 260 mm mélység)
súlya kb. (2.2 kg)

Defibrillátor
Működési mód: félautomata
A szoftver által automatikus (Arrhythmia érzékelő rendszer és feltöltő ellenőrzés).
A feltöltési idő a "javasolt a sokk" elhangzásától< 14 másodperc, tipikus sokk ciklus ideje < 15 másodperc.
Szöveg utasítások (Nyomja meg a villogó narancssárga gombot most)

A feltöltés után a készülék alapállapotba kerül ha: NF1200:
. a paciens szívritmusa nem sokkolhatóra vált, vagy
. a sokk gombot a készülék feltöltése után 15 másodpercig nem nyomták meg, vagy,
. az  ON/OFF gombot megnyomták és kikapcsolták a készüléket NF1200,vagy
. The defibrillator elektródáit leszedték a sérültről vagy az elektróda csatlakozóit kihúzták a készülékből

EKG érzékelés
ECG II-es csatornán
Frekvencia
1 Hz to 30 Hz EMS Mode
0.3 Hz to 40 Hz Monitoring Mode

EKG Analysis System Funkció
Meghatározza a páciens EKG jelei alapján, hogy a beteg sokkolható-e vagy sem.

Automatikus teszt
Automatic
. Bekapcsolva teszt / működési önteszt
. napi / heti/ havi
A felhasználó által kezdeményezett akkumulátor állapot teszt

Defibrillator elektródák típusa
öntapadó, egyszerhasználható, nem polarizált

Adattárolás és Átvitel
Infra Kábel nélküli adatátvitel PC-re  IrDA port-on keresztűl.

Adatrögzítés
Az EKG első 40 perce és a teljes esemény és a döntések.

 


2022 Tahitótfalu, Villám köz 3. tel: (+36) 26/585-500 fax: (+36) 26/585-501 e-mail: info@celerus.hu
Copyright ©2005-2007 Celerus Bt. Minden jog fenntartva. A weboldalon szereplő cég-, márka- és termékneveket azok jogtulajdonosai birtokolják.
Kapcsolat | Adatvédelmi nyilatkozat